Hírek, események

EWA TAVASZI NAPOK 2015 - Budapesti Víz Konferencia

2015. március 4-6 között került sor a világhírű „EWA Spring Days 2015 – Budapest Water Conference” megrendezésére az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) konferencia sorozata keretében, Áder János köztársasági elnök fővédnöksége alatt.

A rangos Konferenca- és Kiállítást a Budapest Kongresszusi Központban rendezték meg, melyen cégünk mint kiemelt támogató képviseltette magát. Örömmel számolunk be arról, hogy a Magyar Televízió (M1, M2, Duna TV) is tudósított cégünk, az Interex-Waga Kft. kiállításon való részvételéről, és kiállítási standjáról.

2015. március 4-6 között Budapest a víz világfővárosává vált!

Az Európai Vízügyi Szövetség és hazai képviselője a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség által szervezett konferencia és vízipari kiállítást cégünk kiemelten támogatta. „EWA Spring Days 2015 – Budapest Water Conference” Kiállítás és Konferencia színvonalát mutatja többek között, hogy előadói között köszönthettük az Európai Bizottság, az EU stratégiai döntéshozóit, a Világbank, a Duna Régió Stratégia együttműködés képviselőit, az európai és Európán kívüli vizes társszervezetek tagjait, a vizes tudományos terület elismert szereplőit, a hazai szakigazgatás és vízipari szektor felsővezetőit.

A konferenciát Áder János köztársasági elnök úr nyitotta meg.

A világkonferencia célja:

  • gyar vizes szakmai és/valamint infrastruktúra-fejlesztési, szolgáltatás-szervezési, EU szakmai közéletben való aktív szerepvállaláson alapuló kompetenciák bemutatásaa ma
  • a hazai tervező, gyártó, kivitelező és szolgáltató vízipar külföldi piacfejlesztésének elősegítése

A célokkal összhangban cégünk jelmondata: "A víz kincs, segítünk megőrizni."
 

A  három napos rendezvényen naponta közel 400 résztvevő több mint 65 előadást hallgathatott meg a szennyvíz-gazdálkodási stratégiák, az integrált települési vízgazdálkodás válaszai a klímaváltozásra, a víz és energia, ill. a globális és regionális vízügyi célkitűzésekről, tervekről.
Az Interex-Waga Kft. büszke arra, hogy 21 éve sikeresen működik együtt a víziközmű szakmával. Cégünk a harmadik napon erről tartott előadást „ 21 éve a Magyar Víziközmű Ágazatban” címmel.

IDE kattintva az előadás anyaga letölthető PDF fájlban.